Van toen naar nu. Wat is juist en wat niet ?

door | feb 20, 2018 | 0 Reacties

Bijna een 2 jaar geleden maakte ik vervelende dingen mee… Ik raakte verstrikt met de verkeerde vrienden en gooide al mijn vertrouwen in de boot.. Ik blowde telkens. Genruikte en maakte telkens de onjuiste keuze’s. Ja mijn leven bestond op dat moment aan feestjes en andere dingen.
Dat was mijn gordijn…
Ja want dat was ik van binnen helemaal niet!
Ik maakte verkeerde keuze’s omdat ik iemand verloor die mij dierbaar was. Mijn Oma..
Vanaf dat moment dacht ik niet meer na…
Terwijl ik een persoon ben die anderen wil helpen altijd. Ik een voorbeeld wou zijn voor mijn 6 broertjes en zusjes. Ik mijn ouders trots wou maken. Mensen wou helpen die zich niet begrepen voelde of tegen zichzelf aan liepen. Een lach op iemands gezicht te brengen die er even niet tegenaan meer kon.
Allemaal dingen die ik met liefde deed.
Maar toen kwam er een moment dat ik mijzelf tegen kwam…
Op een dag was ik klaar met “verkeerde vrienden”/verkeerde keuze’s en moest ik afstand nemen van mensen die of profiteerden of een negatieve invloed hadden op mij.
Het was natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan voor mij. Want zo was je altijd met mensen die jij zag als vrienden. En zo was je alleen zonder vrienden.
Ik begon na te denken en wist dat alleen ik invloed had op Mijn Leven.
De dagen gingen voorbij.
De dagen werden steeds langer en al gauw begon ik weer te blowen….
Ik faalde.. Faalde opnieuw..
Toen gebeurden er dingen die mijn leven compleet veranderd hadden. Ik kwam in aanmerking met mijn eerste Psychose.
Raakte in een negatieve spiraal en leefde ik angst en depressie. Wantrouwde alles en iedereen en raakte helemaal de weg kwijt.
Omdat ik niet bewust was van mijn Psychose is er later zelfs een Opname geweest bij GGNet. Niet wetend wat voor een problemen IK allemaal had aangehaald… Ik begon situatie’s en gebeurtenissen te emotioneel te bekijken en bracht mijzelf al snel in de problemen. Ik begon van alles te denken en dacht elke dag dat ik dood gemaakt zou wordem door mijn oude vrienden. Omdat ik dingen wist van ze en dit niet naar buiten gebracht mocht worden.
Geheimen die die jongens kapot zouden maken.
Maar ik draaide ervoor op. Ik draaide voor mijn beschuldigingen en uiting op. Maar besefde dit pas een jaar geleden.
Ik ben erachter gekomen dat keuze’s maken je leven veranderd. Je wilt veranderen of niet? Ga ik voor de juiste weg of verdwaal ik ? Blijf ik negatief denken of juist positief ? En stelde continu elke dag deze vragen aan mijzelf. Begon mijzelf te accepteren en wist dat ik mijn angst, problemen maar vooral mijn omgeving moest accepteren. Dat ik moest accepteren dat niemand perfect is. Iedereen fouten maakt en met de juiste duwtjes ook ik er wat van kon maken. Ik begon in mijzelf te geloven en legde dit keer de lat op een hoogte die ik kon en wou maar zeker wil bereiken. En ik koos weer voor school. Haalde de selectiedagen en heb een doel voor ogen! Sinds een jaar geen drugs niet niks meer aan geraakt en mijzelf overwonnen.
Het leven is vallen en opstaan. Maar bestaat vooral uit goede communicatie, denkwijze emotionele zelf inzicht maar het belangrijkste je ervaringen en gebeurtenissen. Voorkomen is beter dan nakomen! Houd van jezelf en geloof in het juiste. Begrijp jezelf en accepteer jezelf!
Kijk jezelf aan en zoek alles eerst bij jezelf voordat je naar anderen kijkt 💪 Zorg voor jezelf en kies voor het juiste. Leer van je fouten. Allemaal levensmotto’s die het verschil kunnen maken.
P

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geheimen

Spijt!