Ben ik een alcoholist?

door | mei 20, 2023 | 8 reacties

Bier is mijn lust en mijn leven. Elke dag heb ik een boost nodig om mij gelukkig(lees ellendig) te voelen. Het is net als koffie voor een doorsnee mens.

Thuis hebben wij altijd een dranken rek gehad met likeurtje en sterke alcoholische dranken. Die laatste waren binnen een week op tot boosheid van mijn naasten.

Toen ik ouder werd besloot ik naar de café te gaan. Kwam vaak lazerus thuis en moest mijn gezin of kon bijna geen intimiteit meer bedrijven, de buren mij vaker tot orden riepen, naar huis brachten of in badstoppen.

Vaak kreeg mijn gezin klachten dat ik stomdronken was maar, bleef het hardnekkig ontkennen. Vindt niet dat ik een alchololist ben anders had ik dit niet na kunnen vertellen.

8 Reacties

 1. Nou het is vreselijk als je dierbaren een alcoholist zijn en door hun alcohol mensen tot last zijn. Het vertikken om hulp te zoeken. Schaam mij dood!

  Antwoord
 2. Bedankt voor de lovende reacties. Het begint met inzicht. In plaats van ontkennen, excuses en allesbpositief praten omdat het niet leuk is als anderen je daar op aanspreken, op je zere plek trappen.

  Moet toegeven dat ik de scenario’s kanker en zuutstofflessen in combinatie met een rolator ook voorbij zie komen in mijn fantasie. Afschuwelijke beelden eveneens het idee dat je zelf eraan heb bij gedragen dat je een “last” wordt voor je omgeving omdat je morgen ziek wordt en ze zich daardoor extra “moeten” inspannen om je te bezoeken of verzorgen.

  Of: Zal ik het accepteren en stiekem lijden, ze verassen en ze niet belasten met wat in onder de leedde heb?

  Natuurlijk hoop ik (50%) gezond oud te worden. Wij zijn zelf de creator van onze toekomst.

  Vindt het fijn om sommige reacties en de spiegel die voorgehouden wordt hier te lezen en of te bekijken.

  Complimenten voor de ondernomen pogingen om te stoppen met roken. Begrijp dat een verslaving “moeilijk” is om in een keer vanaf te komen maar, het kan wel. Zoals ik dat hier lees, mooi die inzicht. Een sterke geest kan vele obstakels overwinnen!

  Waar een wil is, is een weg.

  Antwoord
 3. Je vindt niet dat je een alcoholist bent? Nou, neem de proef op de som: Probeer maar eens een week geen alcohol aan te raken. Volgens mij weet je zelf ook wel dat als je zo doorgaat je straks onherstelbare hersenschade, huid- en leverziektes krijgt, wat vaak zal eindigen in leverkanker of de meest dodelijkste…alvleesklierkanker. Eén voordeel, je hoeft je in ieder geval geen zorgen te maken over je pensioen. Die leeftijd halen alcoholisten vaak niet. Wat denk je wat je gezin er van vindt? Papa heeft zich dood gezopen? Doe er wat aan man, zoek hulp.

  Antwoord
 4. Maar je bent wel afhankelijk van alcohol…, dat heb ik met sigaretten. Vind het vreselijk dat ik hier aan verslaafd ben. Vaak pogingen ondernomen om te stoppen, de eerste twee maanden lukt me dat, maar het idee dat je tot aan je dood niet meer mag roken, zorgt er wel voor dat ik weer 1 op steek en dat er weer vele volgen….

  Antwoord
  • Nee, gewoon lekker doorgaan, dan zit je straks in een rollator met een zuurstoffles en slangetjes in je neus om te ademen. Natuurlijk kun je wel stoppen. Ben zelf nu 15 jaar gestopt. Ik geef toe, ik ging door een hel en het duurde verschrikkelijk lang dat ik niet meer naar een sigaret snakte. Roken is een gewoonte en geen verslaving. Die nicotine is al na een paar dagen uit je lijf. Hoe langer je rookt, hoe erger het is om te stoppen. Roken helpt écht niet tegen stress. Een roker heeft altijd een excuus om NIET te stoppen. Gewoon blijven proberen.

   Antwoord
  • Beste Nico Nicotine,

   Vindt het een enorme prestatie dat je het 2 maanden heb volgehouden. Probeer het een dag extra vol te houden, vervolgens een week, 2 weken etc. aan vast te plakken. Zoek ook afleiding of denk aan horror scenario’s zoals longkanker etc.

   Succes. Je kan het het!

   Laat je a.s. 1 juni weten hoe het ging?

   Antwoord
  • Waarom stoppen? Waarom die ellende aangaan? Ik rook ook, extreem veel. Zowel de electrische als de echte shag. Die electrische heb ik 20uur per dagin de hand en dan rook ik nog 10 tot 14 echte shaggies. Mijn vader zei altijd…waarom stoppen voor die paar jaar extra. Liever 5 jaar korter roken dan leven en toch zin in een sigaret hebben. Maar weet je…ook niet rokers gaan dood. En zelfs ook aan longkanker zoals een goede vriend van mij. Nog nooit gerookt maar toch gestorven aan longkanker. Ik rook al 48 jaar, ben nu 57 en heb pas 1 keer een bypass hoeven te ondergaan.

   Antwoord
  • Nouja zeg, moeten we hier serieus op antwoorden? Wat denk je nu zelf? Als je alcoholist bent is dan pas een probleem, als andere er last van hebben. Maar je hebt gelijk hoor, gewoon blijven ontkennen en zeggen dat je een gezellige drinker bent.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geheimen